Etusivu Tule meille töihin Yhteystiedot

Pappilanpuisto

”Arvokasta elämänvaihetta tukevaa asumista ja huolenpitoa asukkaan tarpeen mukaisesti”

Pappilanpuisto on vuonna 1997 valmistunut palvelutalo. Se sijaitsee puistoalueisiin rajoittuvalla tontilla, missä aiemmin on ollut vanha pappila. Pappilanpuistossa on yhteensä 61 asukaspaikkaa. Talo on ikäihmisille ja vammaisille suunniteltu yksitasoinen esteetön palvelutalo.

Asukashuoneistot ovat tilavia, kooltaan 21 – 54 neliöisiä. Valtaosa huoneistoista on 35 - 54 neliön suuruisia. Huoneistot sopivat yksin asuvan henkilön lisäksi varsin hyvin pariskunnille ja kaksin asuville henkilöille. Huoneistot ovat invamitoitettuja sekä -varusteltuja ja ne sijaitsevat kahdessa eri osassa talojen päädyissä. Yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat ovat talon keskiosassa. Viihtyisät ja avarat tilat tarjoavat mahdollisuuden liikkumiseen niin sisällä kuin ulkona. Asukkaidemme ulkoilumahdollisuutta tuetaan myös vapaaehtoistoimijoiden voimin.

Palvelun tuottaminen perustuu palvelusopimukseen ja asuminen vuokrasopimukseen. Palveluasukkaaksi voi hakeutua Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (ESSOTE) kanssa tehdyn puitesopimuksen tai kunnan myöntämän palvelusetelin nojalla. Palveluasuminen onnistuu myös itse maksaen. Tehostetun palveluasumisen lisäksi palvelutalossa toteutetaan omaishoitoperheille suunnattua jaksohoitoa.

Pappilanpuistossa tapahtuu viikoittain asukkaille suunnattuja hyvinvointia edistäviä tapahtumia. Viikko-ohjelmassa on muun muassa erilaisia ”jumppatuokioita”, tasapainoa ylläpitäviä harjoitteita, jalkahoitoja, kampaamopalveluita, ulkoilua sekä musiikki- ja lukuhetkiä. Otamme mielellämme vapaaehtoisia mukaan toteuttamaan yhteisiä tapahtumia.

Mikkelin Kotikaari ry:n lahjoituksin saaduista taideteoksista on rakennettu pysyväistaidenäyttely yhteistiloihin asukkaiden ja vieraiden iloksi.

taloikoni

Yhteystiedot

Pappilanpuiston palvelutalo 
Kappalaisenkatu 8 
50170 Mikkeli 
pappilanpuisto@kotikaari.fi

Hoitajat: 015-355 8220

Palvelutalojohtaja:
Tarja Miettinen
tarja.miettinen (at) kotikaari.fi
050-469 4394

Kartta